Over LEV


LEV is het Hebreeuwse woord voor ‘hart’; LEV heeft hart voor God, muziek en mensen.
De band maakt nieuwe Nederlandstalige muziek met een eerlijke boodschap om mensen te bemoedigen en inspireren.

Bandleden


LEV Freek

Freek van der Brugge

(zang en gitaar)

Liesbeth Koedoot

(zang)
LEV Pieter

Pieter Bakker

(bas)
LEV Jelmer

Jelmer van der Veer

(toetsen)
LEV Onne

Onne Crezee

(drums)

Hessel Sollie

(elektrisch gitaar)

Missie en Visie


LEV is het Hebreeuwse woord voor ‘hart’; LEV heeft hart voor God, muziek en mensen. De band maakt nieuwe Nederlandstalige muziek met een eerlijke boodschap om mensen te bemoedigen en inspireren. De teksten van de liederen zijn voor velen herkenbaar; sommigen verwoorden de angst en onrust in de wereld en in onszelf en veel van de teksten zetten daar een boodschap van hoop tegenover, wijzend op de God die troost en liefde geeft.

LEV is actief binnen verschillende kerkelijke stromingen. De band probeert altijd aan te sluiten bij de identiteit van de gemeente/plek waar zij speelt. Hierbij geldt zeker niet ‘one size fits all’. In goed overleg met de organisatie wordt gezocht naar de beste invulling van een dienst of evenement. Met een combinatie van eigen liederen en bekende meezingers verbinden ze denominaties en generaties en wijzen ze op de God die hoop en liefde geeft.

LEV bestaat uit muzikanten van professioneel niveau. De voltallige bandbezetting bestaat uit drum, basgitaar, elektrisch gitaar, piano/toetsen, akoestisch gitaar en twee zang. LEV treedt geregeld op met een volledige band, maar doet ook optredens in een kleinere, akoestische bezetting, waarin gespeeld kan worden met contrabas en/of percussie.

LEV is ambassadeur van Compassion: een christelijke hulporganisatie die armoede bestrijdt door middel van kindsponsoring. De band kan samen met een spreker uitgenodigd worden om een kerkdienst of jongerenavond te verzorgen over het thema sociale gerechtigheid.

Lees meer of neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Biografie


De band LEV ontstaat op de New Wine zomerconferenties. In de jongerentent leiden Freek, Jelmer, Pieter en Liesbeth daar vele jaren de aanbidding. Door de enthousiaste reacties ontstaat de wens om een volgende stap te nemen. Dit gebeurt als de band in 2009 onder de naam ‘Newsong’ meedoet aan de Xnoizz Band Battle. De talentenjacht levert de band een finaleplaats op en zorgt voor meer bekendheid. Een jaar later, in 2010, wordt de band omgedoopt tot LEV, dat het Hebreeuwse woord is voor ‘hart’.

In april 2010 brengt LEV haar eerste album uit, met als titel ‘Words are not enough’. Het album bevat zeven zelfgeschreven aanbiddingsliederen, voornamelijk Engelstalig. Het is een veelzijdig album met eigentijdse, enthousiasmerende uptempo songs, prachtige ballads en een verrassend gevoelig Nederlandstalig nummer. In 2011 staan voor LEV zo’n 40 optredens door het hele land op de agenda. Een hoogtepunt vormt het optreden voor duizenden jongeren in de jongerentent van Opwekking.

Vanaf de zomer van 2011 begint LEV te schrijven aan een nieuw album. De band heeft voorgaande jaren gemerkt dat er behoefte is aan Nederlandstalige muziek en merkt dat deze teksten ook meer aansluiten bij de missie en visie en dichter bij hun eigen hart liggen. Na goede ervaringen met Nederlandstalige liederen wordt voor dit album dan ook de overstap gemaakt naar de eigen taal. Gegrepen door de armoede in de wereld besluit de band dit album in het teken te zetten van het thema ‘sociale gerechtigheid’. Het album ‘Met hart & handen’ komt uit op 1 november 2012 en bevat 9 nieuwe liederen en daarnaast bewerkingen van o.a. de bekende kerkliederen ‘Grote God, Wij Loven U’ en ‘Neem Mijn Leven’. In 2012 is LEV opnieuw te gast in veel kerkdiensten en werkt de band o.a. mee aan de bijeenkomst ‘Wij kiezen voor eenheid’, waarbij duizenden christenen samenkomen op het Malieveld. Ook in 2013 en 2014  staan er optredens gepland in kerken en op andere podia door het hele land.

In de loop van deze jaren worden nieuwe teksten geschreven, veelal geïnspireerd door persoonlijke ervaringen van de bandleden.  Het verlangen ontstaat om ook deze nummers op te nemen op een nieuw album. In oktober 2015 verschijnt het nieuwe album van de band ‘Morgen dans je weer’. Op het album staan twaalf nieuwe, Nederlandstalige liederen die het leven met God bezingen op de mooie en de moeilijke momenten. De combinatie van liederen voor samenzang en luisterliedjes maken van dit album een veelzijdig geheel. De recensies die binnenkomen zijn lovend en positief.

“LEV heeft een ijzersterk album afgeleverd met fraaie arrangementen, intense luisterliedjes en stevige meezingers”( Marian van Vugt, EO Visie)

“ Verrassende en frisse arrangementen met bijpassende, doorleefde teksten en veel prettige ritmes rijgen zich aaneen. Nog steeds staat aanbidding centraal, maar tegelijk komen alle seizoenen van het leven, met ook moeilijke en donkere tijden, eerlijk aan bod. Een verademing” (Harco Ploegman, ND)

“De nieuwe standaard binnen de Nederlandse worshipmuziek” (Harco Ploegman, ND)

Op 17 oktober 2015 presenteert LEV haar derde album tijdens een geweldig presentatieconcert in Houten. Aansluitend gaat de band in 2016 op tour en worden hun nieuwe liederen ten gehore gebracht, omlijst met persoonlijke verhalen, tijdens 22 concerten door het hele land.

Het voorjaar van 2017 staat in het teken van het opnemen van het vierde album van de band: ‘Tussen Vrees en Veiligheid’, welke in september 2017 zal verschijnen.

Bekijk onze referenties