Over LEV


Lev is een Nederlandse aanbiddingsband. De band wil graag kerken dienen in het samen zingen. Dit doen ze door het geven van concerten, het leiden van aanbidding in kerken, evenementen en conferenties én door het schrijven van nieuwe aanbiddingsliederen.

Bandleden


LEV Freek

Freek van der Brugge

(zang en gitaar)
LEV Liesbeth

Liesbeth Koedoot

(zang)
LEV Pieter

Pieter Bakker

(bas)
LEV Jelmer

Jelmer van der Veer

(toetsen)
LEV Onne

Onne Crezee

(drums)

Hessel Sollie

(elektrisch gitaar)

Missie en Visie


LEV (het Hebreeuwse woord voor ‘hart’) wil Nederlandse kerken dienen in het samen zingen. Dit doet de band door het schrijven van nieuwe liederen, het geven van concerten en het leiden van de samenzang tijdens een dienst, conferentie of evenement.

LEV is hierbij actief binnen verschillende kerkelijke stromingen. De band probeert altijd aan te sluiten bij de identiteit van de gemeente/plek waar zij speelt. Hierbij geldt zeker niet ‘one size fits all’. Elke plek waar gespeeld wordt, heeft een andere aanpak nodig, heeft andere tradities en gewoontes. In goed overleg met de organisatie wordt gezocht naar de beste invulling van uw evenement/dienst. De afgelopen jaren was LEV o.a. betrokken bij de New Wine Zomerconferenties, Opwekking en andere grote evenementen. Daarnaast wordt LEV regelmatig uitgenodigd door verschillende (jeugd)kerken verspreid over heel Nederland. Juist deze afwisseling tussen grote concerten en kleine, intieme diensten is wat de bandleden aanspreekt en enthousiasmeert.

LEV bestaat uit muzikanten van professioneel niveau. De voltallige bandbezetting bestaat uit drum, basgitaar, elektrisch gitaar, piano/toetsen, akoestisch gitaar en twee zang. LEV treedt geregeld op met een volledige band, maar doet ook optredens in een kleinere, akoestische bezetting, waarin gespeeld kan worden met contrabas en/of percussie.

LEV is ambassadeur van Compassion: een christelijke hulporganisatie die armoede bestrijdt door middel van kindsponsoring. De band kan samen met een spreker uitgenodigd worden om een kerkdienst of jongerenavond te verzorgen over het thema sociale gerechtigheid.

Lees meer of neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Biografie


De band LEV ontstaat op de New Wine zomerconferenties. In de jongerentent leiden Freek, Jelmer, Pieter en Liesbeth daar vele jaren de aanbidding. Door de enthousiaste reacties ontstaat de wens om een volgende stap te nemen. Dit gebeurt als de band in 2009 onder de naam ‘Newsong’ meedoet aan de Xnoizz Band Battle. De talentenjacht levert de band een finaleplaats op en zorgt voor meer bekendheid. Een jaar later, in 2010, wordt de band omgedoopt tot LEV, dat het Hebreeuwse woord is voor ‘hart’.

In april 2010 brengt LEV haar eerste album uit, met als titel ‘Words are not enough’. Het album bevat zeven zelfgeschreven aanbiddingsliederen, voornamelijk Engelstalig. Het is een veelzijdig album met eigentijdse, enthousiasmerende uptempo songs, prachtige ballads en een verrassend gevoelig Nederlandstalig nummer. In 2011 staan voor LEV zo’n 40 optredens door het hele land op de agenda. Een hoogtepunt vormt het optreden voor duizenden jongeren in de jongerentent van Opwekking.

Vanaf de zomer van 2011 begint LEV te schrijven aan een nieuw album. De band heeft voorgaande jaren gemerkt dat er behoefte is aan Nederlandstalige muziek en merkt dat deze teksten ook meer aansluiten bij de missie en visie en dichter bij hun eigen hart liggen. Na goede ervaringen met Nederlandstalige liederen wordt voor dit album dan ook de overstap gemaakt naar de eigen taal. Gegrepen door de armoede in de wereld besluit de band dit album in het teken te zetten van het thema ‘sociale gerechtigheid’. Het album ‘Met hart & handen’ komt uit op 1 november 2012 en bevat 9 nieuwe liederen en daarnaast bewerkingen van o.a. de bekende kerkliederen ‘Grote God, Wij Loven U’ en ‘Neem Mijn Leven’. In 2012 is LEV opnieuw te gast in veel kerkdiensten en werkt de band o.a. mee aan de bijeenkomst ‘Wij kiezen voor eenheid’, waarbij duizenden christenen samenkomen op het Malieveld. Ook in 2013 en 2014  staan er optredens gepland in kerken en op andere podia door het hele land.

In de loop van deze jaren worden nieuwe teksten geschreven, veelal geïnspireerd door persoonlijke ervaringen van de bandleden.  Het verlangen ontstaat om ook deze nummers op te nemen op een nieuw album. In oktober 2015 verschijnt het nieuwe album van de band ‘Morgen dans je weer’. Op het album staan twaalf nieuwe, Nederlandstalige liederen die het leven met God bezingen op de mooie en de moeilijke momenten. De combinatie van liederen voor samenzang en luisterliedjes maken van dit album een veelzijdig geheel. De recensies die binnenkomen zijn lovend en positief.

“LEV heeft een ijzersterk album afgeleverd met fraaie arrangementen, intense luisterliedjes en stevige meezingers”( Marian van Vugt, EO Visie)

“ Verrassende en frisse arrangementen met bijpassende, doorleefde teksten en veel prettige ritmes rijgen zich aaneen. Nog steeds staat aanbidding centraal, maar tegelijk komen alle seizoenen van het leven, met ook moeilijke en donkere tijden, eerlijk aan bod. Een verademing” (Harco Ploegman, ND)

“De nieuwe standaard binnen de Nederlandse worshipmuziek” (Harco Ploegman, ND)

Op 17 oktober 2015 presenteert LEV haar derde album tijdens een geweldig presentatieconcert in Houten. Aansluitend gaat de band in 2016 op tour en worden hun nieuwe liederen ten gehore gebracht, omlijst met persoonlijke verhalen, tijdens 22 concerten door het hele land.

Het voorjaar van 2017 staat in het teken van het opnemen van het vierde album van de band: ‘Tussen Vrees en Veiligheid’, welke in september 2017 zal verschijnen.

Bekijk onze referenties

Wat heb ik een geluk dat ze mij hebben gekozen.

Compassion


LEV  is ambassadeur van Compassion. Liesbeth (zangeres van LEV) legt waarom:

In 2012 verscheen het album ‘Met hart en handen’. De boodschap van deze cd is helder: niet alleen aanbidden met het hart en met onze muziek, maar ook door de handen uit de mouwen te steken. Maar hoe breng je dat in de praktijk?

Enkele jaren geleden zijn we als band gaan nadenken hoe we dit praktisch willen vormgeven. Hoe kan LEV de handen uit de mouwen steken en meer doen dan alleen muziek maken? We kwamen in gesprek met Compassion en zijn ambassadeurs geworden. In 2011 zijn Freek en ik namens LEV met Compassion op reis geweest naar Indonesië, om daar hun werk met eigen ogen te bekijken. Die reis heeft op ons grote indruk gemaakt. We zijn geraakt door de vele mensen die we ontmoetten en door het geweldige werk van Compassion.

Compassion werkt door middel van kindsponsoring. LEV sponsort Ririn, een zevenjarig meisje uit Indonesië. Een mooi hoogtepunt van de reis was onze ontmoeting met haar. Ze is prachtig! Ririn woont samen met haar vader, moeder en broertje in een sloppenwijk, in een klein huisje van hout en metaalplaten. Ze moeten rondkomen van ongeveer €1 per dag. Zonder onze hulp zou Ririn niet naar school kunnen, geen medische zorg krijgen en een hopeloze toekomst tegemoet gaan.

Toen we haar destijds uitkozen als ons sponsorkind, beseften we nog niet welk effect dit op haar leven zou hebben. Tegen haar mentor zei Ririn na de ontmoeting: “Wat heb ik een geluk dat ze mij hebben gekozen.” Ze kan nu onderwijs volgen, krijgt medische zorg, maar bovenal wordt haar op het Compassion-project verteld over Jezus. Ook wordt Ririn gestimuleerd te dromen en na te denken over wat ze graag wil in het leven en dit ook na te streven. Dat is zo belangrijk in een kinderleven. Het was geweldig om bij Ririn thuis te komen, haar ouders te ontmoeten en haar levenssituatie te mogen ervaren. Ze gaven aan hoeveel wij als sponsor voor Ririn, maar daardoor ook voor hun hele gezin betekenen.

Meer dan 1 miljard kinderen leven van minder dan €1 per dag. Zij hebben vaak geen hoop op een goede toekomst en zijn extreem kwetsbaar voor veel gevaren. De kinderen, de gezinnen, de Compassion-medewerkers, allen hebben ons hart diep geraakt en ons gemotiveerd om anderen aan te sporen Jezus’ voorbeeld te volgen. Zijn hart voor de armen beter te leren kennen, het werk van Zijn handen in de wereld om ons heen voort te zetten. God verlangt van ons dat wij Hem aanbidden met ons hart én met onze handen.

Ook u kunt het leven van een kind volledig veranderen door het te sponsoren! Wij willen u hiertoe van harte aanmoedigen en vertellen u graag meer over het werk van Compassion. Dit kan bijvoorbeeld door een ‘zondag voor kinderen in armoede’ te organiseren i.s.m. LEV.