skip to Main Content
Terug naar Nieuws

Veel nieuws!

Een nieuw jaar, een nieuw album, een nieuwe tour!

2017 is al bijna halverwege, maar ons laatste bericht werd geschreven rondom kerst 2016! Hoog tijd dat we weer wat van ons laten horen. We zijn het jaar rustig begonnen, met een heerlijke week in Zwitserland met de Hollandse Skiweken. De rest van de eerste helft van het jaar zijn we heel druk geweest met het voorbereiden op ons nieuwe album. We hebben dus zeker niet stilgezeten.

Een van de hoogtepunten van de afgelopen maanden, was wel het concert op Opwekking. Op vrijdagavond 2 juni mocht LEV het openingsconcert verzorgen in de grote tent. Wat bijzonder dat zoveel mensen kwamen luisteren en meezingen. Het is voor ons enorm bemoedigend te horen hoe onze liederen worden meegezongen en hoe de teksten echt doen waar ze voor geschreven zijn: mensen inspireren en bemoedigen.

Inmiddels zijn de opnames voor het album bijna afgerond. Maar een album opnemen omvat veel meer dan alleen het inzingen en inspelen. Al maanden zijn we aan het schrijven, teksten aan het verbeteren, arrangeren, repeteren. Maar ook alle praktische zaken die erbij komen kijken moeten worden geregeld: artwork, PR, etc. Geweldig om te zien hoe alles inmiddels mooi begint samen te komen! Het belooft een prachtig eindresultaat te worden.

In september 2017 zal het album verschijnen. De titel is inmiddels bekend gemaakt: ‘ Tussen vrees en veiligheid’ Na het succes van ‘Morgen dans je weer’ is het album ‘Tussen vrees en veiligheid’ een logisch vervolg. Met 12 nieuwe Nederlandstalige liederen brengt LEV opnieuw een inspirerend en herkenbaar verhaal.
Veel van de liederen zijn ontstaan naar aanleiding van wat wij zien gebeuren in de wereld om ons heen. Een wereld die in brand lijkt te staan en die ons angstig kan maken. LEV vertelt met het nieuwe album een hoopvolle boodschap over onze God, die perspectief en veiligheid biedt in alle onrust, zowel in de wereld als in onszelf. Als God zich aan ons laat zien, vervult dat ons enerzijds met ontzag en vrees. Anderzijds betekent zijn nabijheid een oneindige bron van veiligheid en vrede. En juist de ontzagwekkende grootheid van God geeft ons het vertrouwen dat Zijn liefde uiteindelijk het laatste woord heeft.

Tijdens de najaarstour (september, oktober, november 2017) willen we het verhaal van ‘Tussen vrees en veiligheid’ samen met jullie beleven. Op korte termijn maken we de definitieve data en locaties bekend!

We hopen jullie op een van de avonden te mogen ontmoeten!

Back To Top