Jongerenavond Gorinchem

27 Jan 2018 Gorinchem Akoestisch

Details

Aanvang : 19.45 uur
Evenement : Jongerenavond Gorinchem
Adres : Rehobothkerk | Driekoningenstraat 2 4201 JR Gorinchem
Telefoon : 06 13 68 16 04
E-mail : ariena@levia.nu
Website : http://www.levia.nu

Waar brengt het missen van God ons? En hoe kunnen we Hem leren kennen? Waarop leunt ons hart? Vindt ons hart rust in God, de plek waar we al onze twijfels en vragen neer mogen leggen. Waar we tot rust komen en waar we echte vreugde ontvangen. Een plek waar we alles ontvangen wat we nodig hebben.
Roept jouw hart uit tot God?

Ds. G.A. van den Brink vertelt ons deze avond wie God is en wil zijn voor ons. Hoe ons hart naar Hem uit kan gaan. Deze eerste avond gaat over een leven dicht bij God. Over spreken en zingen uit het hart tot de God die in Christus dichtbij wil zijn.
Ds. G.A. van den Brink is predikant in de Hersteld Hervormde Kerk van Kralingse Veer, actief als panellid op Refoweb en actief als spreker op jongerenavonden.

“Wij zingen uit ons hart. En daarom noemden we onze band LEV.” Tijdens concerten vertellen de muzikanten die samen LEV vormen steeds weer hoe belangrijk dit voor hen is. Hun nieuwste cd ‘Tussen vrees en veiligheid’ is ook verrassend actueel. Met oog voor dat wat er gebeurt in de wereld om ons heen. Tegen de achtergrond van een bange wereld, zingt LEV over de hoop die te vinden is bij God. Een God die ons vervult met vrees en ontzag. Maar tegelijk een God die nabij is, de Vredevorst. Zijn liefde heeft het laatste woord.

Of, om het te zeggen met de woorden van LEV:
“Veel te vaak ben ik een vreemde
Van Uw grote heiligheid
Help mij steeds weer balanceren
Tussen vrees en veiligheid?

LEV treedt deze avond akoestisch op: Liesbeth Koedoot (zang), Freek van der Brugge (zang/akoestische gitaar), Jelmer van der Veer (piano) en Pieter Bakker (contrabas).

Een thema uit de psalmen. Oude woorden, uit het hart, tot dezelfde God.
Psalm 84 is een prachtige psalm. “Mijn hart roept uit tot God, Die leeft – en aan mijn ziel het leven geeft!” Dit zijn de slotregels van het eerste couplet in de berijming van 1773. Ze laten een prachtig samenspel zien. Het roepen tot God, komt van God. Hij staat helemaal in het middelpunt. Bron én Adres. .